Bli scout

Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Du kan börja i Scouterna när du är 8 år. Du börjar som spårarscout och sedan blir du upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Det går bra att börja när som helst, det spelar ingen roll om du är 8, 12 eller 16 år. De vanligaste sakerna går fort och enkelt att lära sig. Det går även bra att börja Scouterna som vuxen, även om vi är en organisation för ungdomsverksamhet. Vi har alltid plats för assisterande ledare. Ledare kan du vara sedan hela livet.

Vad gör vi?

Vi börjar alltid med en enkel samling för att scouterna ska känna sig trygga i att vi alltid gör lika. Därefter händer det att vi värmer upp med en liten lek. Huvuduppgiften för mötet kan handla om allt möjligt från att ta hand om småsår, hitta i skogen eller tälja en pinne till att planera och bygga ett matbord av material vi finner i skogen. De tre vanligaste svaren på varför man är scout

1. Kompisarna
  2. Åka på läger
  3. Prova på nya saker

Gå med i vår kår och testa scouting

Du är välkommen när som helst på terminen att komma på ett möte och testa scouting. Kontakta avdelningsledarna, så kan de berätta mer och ni kan komma överens om när det passar. Information om de olika åldersgrupperna (avdelningarna) och kontaktinformation till ledarna hittar du under Avdelningar.

Vi håller till i det vita huset bakom Wärdshuset i Gamla Linköping. (karta)

Ladda ner