Äventyrare 12–15 år

I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen.

Det är kul att vara med i Scouterna. Tillsammans med kompisar får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses.

Som äventyrarscout får du lära dig något nytt nästan varje dag och i får alla vara med och ta plats. Vi lär oss inte genom att läsa böcker som i skolan, i Scouterna provar vi på hur det är att göra på riktigt. Tillsammans bestämmer ni vad ni ska göra, det kan vara allt från att poppa popcorn över öppen eld till att åka på läger och möta scouter från hela världen.

Det mesta inom Scouterna handlar om äventyr, men vi tar oss också tid att fundera över vad vi varit med om och lärt oss. Som scout gör man alltid sitt bästa men det gör inget om det råkar bli fel, därför brukar vi tänka lite på hur allting gått till så att vi blir bättre till nästa gång.

Äventyrarscouterna utmanas i patrullen till nya möten och friluftsliv i allt större sammanhang, tillsammans reflekterar man över sin och andras insats. Ordet speglar strapatsen och spänningen på färden.

  • Vi träffas på tisdagar klockan 18:30 på Kryddbodstorget i Gamla Linköping.
    Avslutning sker på samma plats klockan 20:30.
  • Vi är i alltid utomhus så ha på dig oömma kläder och vattentåliga kängor eller stövlar.
  • Alla bör ha någon form av scoutklädsel. Scout-halsduken har vi alltid på.
  • Liten ryggsäck med regnkläder, fylld vattenflaska och papper samt penna är smart att ha med sig.
  • Meddela någon av ledarna om du inte kan komma.

Terminsplanering

Ledare på avdelningen Äventyrare

Björn Freij

Avdelningsledare

Anna Vasianovych

Avdelningsledare

Erik Lunå

Avdelningsledare

Kontaktuppgifter

För att vi ska kunna nå er föräldrar med information om verksamheten eller om något skulle hända när vi är ute behöver vi några uppgifter om er och ert barn.

Att vi på något sätt får ta del av uppgifterna nedan är nödvändigt för att vi av säkerhetsskäl ska kunna tillåta att barnet följer med på olika aktiviteter som vi arrangerar.

Klicka på Öppna formuläret i eget fönster om du vill se formuläret fristående.

Uppgifterna sköts via Google Drive och är tillgängliga för ledare i Äventyraravdelningen. Det går bra att lämna in uppgifterna på andra sätt istället, ifall man inte är bekväm med digital delgivning av information. I så fall ska du kontakta någon av ledarna.

Frågor av teknisk karaktär hänvisas till Björn.