Julmarknad i Gamla Linköping

Julmarknaden i Gamla Linköping är vår största inkomstkälla och därför en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta ha en bra verksamhet för våra barn och ungdomar.

Marknaden är i år december 1-2 och december 8-9. Vi kommer som vanligt att sälja korv, fika, glögg och scoutprylar. Det uppskattade chokladhjulet kommer vi också att ha. Vi behöver hjälp med gåvor i form av hembakt fikabröd, kaffe, saft och alkoholfri glögg samt folk som jobbar.

Det ni får göra när ni är på plats beror på vilket arbetspass ni väljer.
Första lördagens första pass: Ställa i ordning bord för försäljning av korv, glögg, scoutsaker och chokladhjul utomhus och fika inomhus.
Sista söndagens sista pass: Monterar ner och städar undan.
Övriga pass. Försäljning av korv, scoutsaker, glögg och chokladhjul utomhus och försäljning av fika, kaffekokning och diskning inomhus.

Det finns ledare på plats som hjälper er tillrätta när ni kommer.

De olika avdelningarna har huvudansvar för var sin helg. Vi vill att ni i första hand anmäler er till den helg som era barns avdelning har ansvar för.
Första helgen: Äventyrare + Spårare
Andra helgen: Upptäckare + Utmanare

Om ni har barn på flera avdelningar så välj den som passar bäst eller om ni har möjlighet får ni gärna jobba fler helger. Om ni inte kan på era barn avdelningsdag så är vi jättetacksamma om ni kan ta ett pass någon annan av dagarna.

Vi har alltid någon på plats som kan hjälpa till om frågor uppstår. Det vi behöver hjälp med är att ställa i ordning i början, plocka undan i slutet samt att grilla och sälja korv, sälja glögg, koka kaffe, sälja fika, diska, sälja scoutprylar och hantera chokladhjulet.